Apple, iOS 17 güncellemesi hakkında birbirinden önemli açıklamalar yaptı

Apple’ın iOS 17 güncellemesi, iPhone için çeşitli faydalı özellikleri beraberinde getiriyor. Telefon uygulamasıyla, gelen aramalar için kişisel İletişim Posterleri oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda, Live Voicemail özelliği sayesinde sesli mesajlarınızın metin transkriptlerini anında görebilirsiniz.

Mesajlar uygulamasında birleşik bir Sticker uygulaması mevcut ve artık bir yere güvenli bir şekilde ulaştığınızda insanlara haber vermek için yeni yollar sunuyor. Sesli mesaj transkriptleri özelliği, daha sonrası için kolay referans oluşturuyor.

FaceTime’da, birini aradığınızda ve karşı taraf cevap vermezse artık video ya da sesli mesaj bırakma olanağınız var. Bu özellikle, video aramalarınızı daha etkileyici kılacak yeni 3D efektlerle birleşiyor. iPhone’unuzu yan yatırarak şarj ederken, yeni StandBy özelliğiyle saati ve widgetları telefonunuzun yerleştirildiği yere göre özelleştirilmiş şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Güncelleme, iPhone ve Mac için daha etkileşimli widget’lar sunuyor. Ayrıca, iletişim bilgilerini daha kolay paylaşabilmeniz için geliştirilmiş bir AirDrop özelliği olan NameDrop’u da beraberinde getiriyor. Klavye, daha iyi otomatik düzeltme ve metin tahmini özellikleriyle daha akıllı hale gelirken, Safari’de iş ve kişisel tarama arasında ayrım yapabileceğiniz profiller kurma imkanı sunulmuş. Artık şifrelerinizi daha güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Apple, iOS 17 güncellemesi hakkında birbirinden önemli açıklamalar yaptı

Apple Music’te ise, paylaşımlı dinleme deneyimleri için SharePlay özelliği ve şarkılar arasındaki geçişleri daha akıcı kılan bir crossfade özelliği ekleniyor. AirPlay, en çok kullandığınız cihazları önceliklendiriyor ve AirPods yeni özelliklere kavuşuyor. Bunlar arasında, ses ayarlarını otomatik olarak adapte eden bir özellik ve sizinle konuşan kişilere odaklanmanıza yardımcı olan bir Sohbet Farkındalığı özelliği bulunuyor.

Harita uygulamasında artık çevrimdışı harita kullanımı ve elektrikli araç rotalandırması gibi özellikler mevcut. Siri, daha doğal dil isteklerini daha iyi anlama kabiliyetine sahip. Sağlık uygulamasında, duygusal iyiliğinizi takip etmek için yeni bir Ruh Hali özelliği bulunuyor. Ayrıca güncelleme, erişilebilirlik ve gizlilik ayarlarında da birçok iyileştirme getiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x